Hallo, mijn naam is Tanga en ben een knappe merrie met Hongaarse roots. Jaja, ik ben in Hongarije geboren. Echt heel groot ben ik niet, heb een schofthoogte van 167 cm.  

Wat vraag je? Wat mijn karakter is? Ok, zal eerlijk zijn..  Ik kan best wel eigenwijs en koppig zijn.  Maar ja, ik ben dan ook merrie! Volgens mijn vorige baasjes ben ik ‘braaf in het hoofd’ en das toch het belangrijkste?

Mijn vorige baasjes kochten mij in 2012.  Toen zag ik er bijlange zo goed niet uit als nu, was nogal mager.  Wist je dat ik toen zo’n 100 kg ben bijgekomen? Jaja, best veel hé? Jammer genoeg kreeg ik in 2016 verkalking van de hoefstraal en sindsdien mag ik niet meer bereden worden.  Jammer eigenlijk want ik hield van die lange wandelingen door de kouters en bossen, de wind door mijn manen, het galopperen op de velden.   Na meer dan een jaar had 1 van mijn baasjes er genoeg van.  Hij had iemand gevonden die mij wel wou overnemen.  Bleek achteraf dat die mij naar het slachthuis ging voeren! Ik, zo’n mooie merrie?

Gelukkig was mijn ander baasje hier totaal niet mee akkoord!  En ja, wij vrouwen trekken altijd aan het langste eind. Mijn vorig baasje is Kings’ Legacy dan ook enorm dankbaar dat ik hier mijn jaren mag slijten, lekker oud mag worden.  Ik ga hier niets anders doen dan alleen maar die enorme weides begrazen.

Hopelijk hebben ze hier ook van die enorme modderpoelen want da’s het liefste wat ik doe, lekken rollen in de modder. Ze fluisterde in mijn oor dat alles wel goed komt, dat ik het gewoon tijd moet geven om te wennen aan mijn nieuwe thuis en aan mijn nieuwe vriendjes.

Haar peters/meters :